Sveriges vackraste landskap?

Vilket är det vackraste landskapet i Sverige? Svaret varierar förstås beroende på vem man frågar. De flesta har nog en speciell plats i hjärtat för sitt eget landskap, det man bor i eller har vuxit upp i. Men många har också relationer till andra landskap som de varit i och upplevt som väldigt vackra. Det är nog ingen lögn att säga att många uppfattar Dalarna som Sveriges vackraste landskap. Dalarna är ju trots allt så svenskt som det blir, om man kan säga så. Dalahästar och folkdräkter är ju något som svenskar kan identifiera sig med oavsett i vilket landskap de bor. Men var vill vi komma med det här tjatet om Dalarna och andra landskap egentligen? Jo, det är så att vi tänkte att vi skulle vilja inspirera er att semestra i Sverige i år!

Upptäck vårt avlånga land!
Skippa flyget i sommar och ge dig ut i vår svenska natur eller våra vackra städer. Kanske kan du dra runt i Sverige med tåg i år? Miljön skulle definitivt tacka dig. Och om du nu ska ut och resa i Sverige, varför inte passa på att besöka det som många tycker är Sveriges vackraste landskap. Just det – Dalarna!

Dalarna har mycket att erbjuda för en turist. Där finns allt från storslagen natur till stadsshopping. Och är man intresserad av kultur och historia så har man verkligen hittat rätt. Du kanske vill besöka Carl Larssons hem eller ta en tur ner i Falu koppargruva? Dalarna är ganska stort men avstånden är ändå överkomliga. Ett tips är att boka boende någonstans i mitten av de ställen du vill besöka. Till exempel i Leksand, då har du relativt nära till både Mora, Falun och Borlänge. Green Hotel är ett vackert hotell i Leksand som har ett väldigt gott rykte. Det är otroligt vackert och har precis den rätta känslan som man förväntar sig när man kommer till Dalarna!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *