Nöjesparkerna öppnar

Ja, som rubriken lyder. Nu börjar det bli säsong för nöjesparkerna. I april öppnar de flesta stora nöjesparkerna och finns det något roligare sätt att spendera en sommardag på? Tveksamt. Vi har kollat läget på de tre största nöjesparkerna i Sverige!

Gröna Lund

Gröna Lund öppnar söndagen den 28 april och de har verkligen satsat i år, nytt är nämligen attraktionen eclipse. En så kallad starflyer som kommer att bli världens högsta, 121 meter hög. En starflyer är alltså slänggungor, som de flesta känner till, fast istället för 10 meter över marken är man alltså 121 meter över marken, det är högt, riktigt högt!

Liseberg

Nöjesparken i Göteborg, nordens största, öppnar en dag innan Gröna Lund, lördagen den 27 april. 2013 blir ett stort år för Liseberg, man firar nämligen 90 år som nöjespark. Detta gör man genom att inviga det nya kaninlandet som är en storlekplats för de små, flertalet nya restauranger och hela 7 nya åkattraktioner – dock är alla 7 för barn. Så ett rejält lyft för barnen i år på Liseberg!

Furuviksparken

Furuviksparken är den närmsta nöjesparken för norrlänningar. Då den ligger några mil utanför Gävle. Furuvik öppnar lite senare – den 25 maj. Parken är dock inte känd för att ha några större åkattraktioner utan snarare för sina djur och badmöjligheterna. Furuvik har en pool på 50 meter med massor utav rutschkanor och även en äventyrspool. Furuvik kanske lockar mer yngre besökare – men nu har även reaggefestivalen från Uppsala flyttat dit, i mitten på augusti kan du njuta av afrikanska toner i parken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *