Kombinera kick offen med teambuilding

Tiden för kick off närmar sig med stormsteg, och då kan det vara på sin plats att tala om teambuilding. Man kan hävda att alla aktiviteter som de anställda utför tillsammans är en form av teambuilding; så även en kick off där målet mest är att festa och ha roligt. Men liksom visa djur är mer jämlika än andra djur, så är vissa aktiviteter mer teambuilding än andra. Så genom att vara lite klurig kan du kombinera de två, och de anställda kommer inte ens att märka något. Och det är definitivt det bästa sättet att bygga teambuilding på. Om de anställda vet att det är det som är målet med en aktivitet så kommer de att ha en viss mental spärr mot det hela. En mänsklig vilja att göra uppror och inte manipuleras.

Så vad sorts aktiviteter passar något som ska vara kombinerat kick off och teambuilding? Tja, en titt hos till exempel eventbyrån Eventosaurus ger bra inspiration, men självklart måste det finnas aktiviteter där deltagarna inte bara umgås, utan samarbetar för att uppnå ett gemensamt mål. Dåliga sporter för teambuilding är då till exempel saker som fäktning, skytte eller andra sporter och aktiviteter där det är var man för sig. En klassisk teambuildingaktivitet, som de flesta inte ens tänker på i dag är exempelvis fotboll. Det är ingen slump att många fotbollslag och ishockeylag startades av arbetare på fabriker och företag, och att företagen stöttade det hela. Inte bara för att det var bra reklam, utan för att det fick de anställda att samarbeta bättre.

Så för er kick off, hitta någon aktivitet som både är rolig, och uppmuntrar till samarbete, som en start på er kick off. Förutom teambuildingaspekten gör det också att deltagarna kommer att bli på precis rätt humör för kick offen. För att fortsätta med de Amerikanska uttrycken; det är en win-win situation.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *