Höstfunderingar

Luften är kallare nu. Solen lyser och gräset är grönt, men man kan inte förneka den där känslan av att hösten är här. Med en extra tröja och en filt över knäna kan man fortfarande sitta ute i trädgården på kvällarna, men snart är vintern här och ljusa kvällar lämnas bakom oss.

Vi har grillat varje helg, och det var inte länge sedan man kunde gå ut barfota på morgonen och äta en tallrik fil i gräset. Nu krävs det en jacka och ett par skor om man vill gå ut innan solen hunnit värma upp dagen. Det står inte på förrän snön är här.

Det är dags att planera inför vintern. Blommorna i rabatten har gjort sitt för i år, och utemöblerna ska snart ställas in för vinterförvaring. Men behöver det vara så? Nej, det vill vi ändra på. En inglasad altan vore perfekt, då kan man utnyttja den delen av huset även under vinterhalvåret.

Tänk att kunna gå ut en kylig höstmorgon och äta frukosten på altanen. Det är ett perfekt sätt att kunna njuta av alla årstider. Tänk att sitta i morgonrocken och mysa, och se solen gå upp en vintermorgon, omgiven av gnistrande snö. Eller att tända lyktor med värmeljus och njuta av gott sällskap långt in på kvällen.

Att ha en inglasad altan är även perfekt om man har gäster över på middag. I köket kan det ofta bli lite trångt, och det är inte alltid trevligt att sitta och äta i matosen. På altanen kan man ordna en trevlig fest med närhet till både ute och inne.

Vi har kikat runt lite på priser och utbud, och fastnat för Uterumsmästarna. Förutom att vi ska få en altan att trivas med, är det också viktigt att det blir snyggt gjort. Det ska matcha och bli som en förlängning av huset, och Uterumsmästarna verkar bra på sådant. Det är hög tid att verkställa planerna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *