Egen glögg

Nu börjar det närma sig jul, och även om sommaren var lång och härlig och hösten är underbar med alla färger är det ändå skönt att landa i vintern. Det finns väl ingen annan årstid som är så mysig som vintern, och då speciellt kring jul. Vi äter gott och vi myser framför brasan med en glögg. Visste ni att man kan göra egen glögg? Det är både gott och enkelt. Här kommer ett recept för den som är sugen på att prova!

Dansk julglögg

  • 0,5 liter rött vin
  • 2 dl portvin, rött
  • 1 dl konjak
  • 1 dl rom
  • 2 dl russin

Låt russin, konjak, rom och portvin dra en vecka. Värm aktsamt under lock. Sila upp, servera med nya russin och varsin mandel. Räcker till ca 18 glas. Glöggen serveras med nya russin för sötmans skull, och de “dragna” russinen blir perfekta i en julig fruktkaka.

Skål!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *