Bekymmersfritt poolägande

Det vore väl fantastiskt om du bara behövde köpa en pool, anlägga den i trädgården och sedan låta den sköta sig själv? Tyvärr är det inte så enkelt. Smuts från gräsmattan och marken kan grumla och missfärga badvattnet. Pollen, löv, kvistar och andra föremål från naturen kan slamma igen viktiga mekaniska delar. Faktiskt är det så att även själva badandet gör att du måste vidta åtgärder för att upprätthålla en god kvalitet på badvattnet samtidigt som du ser till att poolen fungerar som den ska. När du kliver i badet har du nämligen med dig bakterier, till exempel under fötterna. Bakterierna trivs mycket bra i det ljumma och stilla vattnet i poolen.

Här är tre sätt att få ett bekymmersfritt poolägande. Det handlar om poolkemikalier, pooltäckning och poolstädning.

Poolkemikalier

Poolkemikalier ska du använda både när du sätter igång poolen för säsongen och under tiden som poolen används. Med chockklor får du snabbt en bra vattenkvalitet. Med automatisk klordosering, med klortabletter eller flytande klor, ser du till att badvattnet håller en hög kvalitet under hela säsongen, bland annat genom att halten av bakterier i vattnet minimeras. Du kan även behöva komplettera med poolkemikalier som höjer eller sänker pH-värdet samt några typer av kemikalier för mer specialiserade behov.

Poolstädning

Även om du använder ett poolöverdrag för din pool kommer det ofrånkomligen att bildas smuts i poolen. Ett smart sätt att städa poolen är att använda en automatisk pooldammsugare. Du placerar helt enkelt pooldammsugaren i poolen och låter den göra sitt jobb. En automatisk pooldammsugare tar hand om rengöringen av såväl botten som väggar och området vid vattenlinjen. Se bara till att du använder en dammsugare som är anpassad för storleken på din pool.

Pooltäckning

Genom pooltäckning får du två fördelar i en. För det första isolerar ett poolöverdrag så att du sparar pengar på att värma upp vattnet. För det andra fungerar ett poolöverdrag som ett fysiskt skydd mot att naturmaterial letar sig ner till vattnet. Pooltäckning är ett smart sätt att få ett mer bekymmersfritt poolägande. Om du använder ett poolöverdrag med en kraftigare stomme får du även en ökad säkerhet. Många poolöverdrag klarar nämligen tyngden från en vuxen människa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *