Att tänka på inför vinterbröllopet

kyrka i snönEtt vinterbröllop är kanske inte lika vanligt som sommarbröllop, men det har faktiskt ett flertal fördelar. Bland annat för att man inte är lika väderberoende – om det regnar under ett sommarbröllop så kan det ju leda till stora problem, medan ett vinterbröllop ju antagligen kommer att helt och hållet ske inomhus. Dessutom kan ju vintern vara otroligt vacker, med all gnistrande snö och is kan det kännas som en annan värld. Men som med sommarbröllop finns det en del saker man bör tänka på.

Tema

Utnyttja till fullo att det är ett vinterbröllop, och välj ett vintrigt tema. Planera sedan utifrån detta, vad gäller dekorationer, klädsel och allt annat. Sök på nätet, och läs om vad andra har gjort på sina vinterbröllop, och låt er inspireras.

Lokaler

Att hitta lokaler som passar ett vinterbröllop kan vara svårt. Platsen för mottagningen ska ju helst vara sådan att gästerna inte behöver gå så långt ute i snö och kyla. Samtidigt ska den också passa för ett bröllop, och gärna också förhöja vinterkänslan. Att hitta rätt lokaler är en grundförutsättning för att ett vinterbröllop ska lyckas.

Bröllopsfotograf

Att ta bra vinterbilder är inte det lättaste. Att låta någon släkting eller bekant sköta det hela är även på sommaren inte en bra idé: att anlita en känd bröllopsfotograf med bra bröllopsbilder som referens är definitivt att föredra. Låt gärna sökandet ta den tid det tar. Gå igenom portfolios och referenser på nätet, och ta kontakt med några av de som verkar mest lovande. Den personliga kontakten och förståelsen är viktig för att bilderna ska bli perfekta.

Klädsel

Klädseln till ett vinterbröllop skiljer sig givetvis från ett sommarbröllop. I stället för en traditionell bröllopsklänning kan det vara kul att experimentera lite; gärna med ett snö- och ismotiv. Tänk dessutom på att om ni har tänkt er att spendera viss tid utomhus, så bör ni ha kläder anpassade både för kyla och för bröllop.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *